Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив, Цветелина Кънева. Снимка: Радио Пловдив

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”, която беше отведена с белезници от работното й място в понеделника. Цветелина Кънева е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

"Прокуратурата не е пъдар. Не може да се очаква от нас да правим контрол на контролните органи, още повече когато те не са подали сигнал. Сигналите ги получаваме от медиите", посочи Попов.

По думите му проверките ще продължат във всички контролни органи, които имат правомощия по темта.

От прокуртурата коментираха и задържането на служител на териториалното поделение на НАП в Пловдив с подкуп.

В четвъртък представител на фирма, проверявана от НАП, е бил подложен на изнудване. Данъчния служител му поискал 4000 лв., за да "оправи проверката". Изнудваният подал сигнал в прокуратурата и веднага е започнато досъдебно производство. Вчера по обяд представителят на фирмата и служителят на НАП се срещнали в магазин, където последният е задържан при получаването на 2000 лева.

Задържаната е 60-годишна жена, началник на отдел в ТД на НАП в града. В рамките на днешния ден ще му бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право