Дирекцията на МВР в Монтана е осма по успехи в страната

Областната дирекция на МВР в Монтана е на 8 място по постигнати резултати в борбатата с престъпността у нас, съобщи шефът на дирекцията старши комисар Ивайло Антонов.

В навечерието на 138-та годишнина на Министерството на вътрешните работи 35 служители на монтанската полиция получиха отличия от името на министъра на вътрешните работи.

Почти половината от всички регистрирани престъпления в северозападния регион са битови и по-голяма част от тях са разкрити. Кражбите са намалели с около 25 на сто в сравнение със същия период през миналата година, а  разкриваемостта им е увеличена с 9 на сто, заяви ст. комисар Антонов.

Той обяви още, че главният секретар на МВР Младен Маринов е оценил като добра работата на дирекцията в борбата с контрабандата. От началото на годината досега полицаите в Монтана са иззели 150 хиляди къса нелегални цигари.

На тържествено събрание в Монтана по случай 138-та годишнина на МВР „писмена похвала“ от министъра и от директора на националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” получиха и 11 огнеборци и спасители.

Грамотите им бяха връчени от комисар Венцислав Райков – директор на регионалното управление ПБЗН. Кметът на Монтана Златко Живков пък награди криминалиста Божидар Табаков за успехите му в борбата с престъпността в района. Служителите на МВР в северозападната област поднесоха венец и отдадоха почит пред паметника на загиналите във войните за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България