Дистанционна специалност обмислят за джипитата

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев откри новоизграден АГ комплекс в Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора.

През есента започва изграждане на национална педиатрия

Завишават цените на клиничните пътеки

Населените места няма да останат без общопрактикуващи лекар. Разработен е проект на нова Наредба за специализациите на джипитата, за да бъде увеличен техният брой. Обсъждаме и възможност за дистанционното им обучение. Това заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който откри новоизградения АГ комплекс в Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович”. Тя разполага с модерна база и съвременна апаратура и е сред четирите водещи в Югоизточна България.

„Започваме интензивни преговори с Българския лекарски съюз за уточняване на кои пътеки е необходимо да се увеличи цената, което не е правено с десетилетия назад. С абсолютен приоритет ще бъдат всички клинични пътеки, които са свързани с детско и майчино здравеопазване”, каза министър Ананиев.

В началото на следващата седмица ще бъде подписан анексът към Националния рамков договор, като по този начин ще се формират допълнителните средства към одобрените бюджети на лечебните заведения за доболнична помощ. Министър Анание съобщи още, че през есента трябва на започне изграждането на Националната педиатрична болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве