Дмитрий Гордон: Ванга не е ясновидка, работеше със службите

Получавала информация от „КГБ на България“

Известният украински журналист Дмитрий Гордон заяви, че българската пророчица Ванга е работила с КГБ на България. /Вероятно говори за Държавна сигурност, но може и за истинския КГБ да става дума, защото през 1991 г. съветската служба все още е разположена на цял етаж до българските си другари – б.а./

Гордон каза това по време на участието си в предаването "Привет, Андрей!" на държавния канал на Руската федерация "Россия 1“ на 25 май.

„Ние отидохме с един приятел при нея през 1991 г. по покана на жената на шефа на политуправлението на българското КГБ. Носехме по бучка захар. Балканската Касандра не позна нищо за мен, но знаеше кой съм, от какво се интересувам. Посрещнаха ни родствениците на Ванга. Казаха в никакъв случай да не влизаме при нея с диктофони, фотоапарати, но аз нямаше да съм журналист, ако бях се примирил с това. Носех една чантичка, вътре имаше диктофон. Натиснах копчето на запис, когато ни поканиха да влезем, и записах цялата беседа. Щеше да разбере, ако беше ясновидка, и да каже: „Не записвай“. Не позна наистина нищо. Каза, че ще имам три деца, аз имам доста повече. Тя говореше високо, крещеше. Там беше нейната племенница, мисля, че се казва Красимира, беше приятелят ми Николай и Вера, която превеждаше. Тя е още жива и много добре си спомня всичко“, разказва журналистът.

Той я попитал за Чернобил. Казала, той го повтаря на български: „Няма повече кръв, няма нищо“.

„Всички говорят какви политически прогнози е правила Ванга, това са пълни лъжи. Аз я попитах кой ще стане президент на Украйна през 1991 г., а тя започна да крещи: „Не искам за политика, това е кал, няма да говоря“. Жената, която превеждаше, каза, че не говори никога за политика“, обясни Гордон.

Той смята, че спецслужбите са снабдявали Ванга с информация и пророчицата е работела за тях.

„Тя много добре играше своята роля. Всъщност беше една нещастна жена. Ванга ту се заваляше назад и казваше, че й е много лошо, ту се оживяваше и започваше да говори много, много бързо. Там няма чудо, повярвайте, това беше просто бизнес. Чудеса, за съжаление, не съществуват“, завърши Гордон под аплодисментите на публиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл