Дмитрий Медведев: Между Русия и България има туризъм на високо ниво (СНИМКИ)

„Форумът е препълнен, това означава само едно - между Русия и България има туризъм, при това той е на доста добро и високо ниво, но преди да говоря за туризма искам да благодаря за топлото посрещане в страната. Много време прекарахме заедно, обсъждахме много въпроси. Най-важното е да приемеш гостите, да организираш трафика и престоя. Това не е първата ми визита, но винаги идвам тук с голямо удоволствие. Така беше преди 11 години и сега също“, коментира Медведев на българо-руски бизнес форум в областта на туризма, който се провежда в София.

По думите му около половин милион руски туристи всяка година идват в България. Значителна част от тези гости имат недвижими имоти по Черноморието. Тях ги привлича добрата туристическа инфраструктура, плажовете, сигурността, тук са зададени всички условия за добра пълноценна почивка, включително с деца, допълни Медведев.

„Българите също почиват в Русия, те не са толкова много, но общия туристически поток нараства с 1,5 пъти до 56 млн. души“, каза още той.

По думите на премиера Медведев Русия предвижда улесняването на визовия режим за туристи. „Ако говорим за туристическия обмен с ЕС – това се забави и нямаме забележителни резултати. В Русия сме готови за най-модерни решения за визови решения“, каза още той.

„Вчера по време на вечерята ни с колегата ми Борисов обсъждахме комуникацията между морските пристанища и градовете ни, това е важна насока, особено когато съседите развиват такива комуникации. Морски и авиационни превози - да се захванем с това, за да е по-интензивен туристическият поток към двете ни страни“, допълни още той.

„Русия е на първо място по брой Национални паркове в света. Територията ни е много голяма, природата ни е богато надарила, затова ще направим каквото можем, за да могат повече хора да се запознаят с това“, каза той и обясни, че държавата ще инвестира в екотуризма. По думите му Русия цели да развие и историческия туризъм.

„Смятам, че туризмът е икономическа насока. Сега се откриват особени възможности и задачата ни е да се придържаме към максимално нестандартни подходи. Всеки, който предложи интересен туристически продукт, ще спечели“, заяви премиерът на Руската Федерация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес