Дмитрий Песков обвини САЩ в опит да се намеси в предстоящите президентски избори в Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че очакваните нови санкции на САЩ срещу Русия са „пряк и очевиден опит да се предприемат мерки за намеса в нашите избори“, пише вестник “Московский Комсомолец“. Изявлението на Песков е направено в понеделник по време на обръщение към журналисти, засягащо т.нар. „Кремълски доклад“ на САЩ.

В края на август 2017 г., Доналд Тръмп подписа заповед за изготвяне на доклад, вследствие на който могат да бъдат въведени нови санкции срещу Русия. Очаква се до полунощ в понеделник (07:00 часа българско време), Министерството на финансите да изпрати на Конгреса документа, в който се съдържат имена и детайли на влиятелни руски бизнесмени, близки до президента Владимир Путин. Тези данни най-вероятно ще станат основата за нови санкциите срещу отделни лица или компании в енергийния, финансовия или сектора на отбраната в Руската федерация.

Според Песков, „ние смятаме, че това е пряк и очевиден опит да се предприемат мерки за намеса в нашите избори“. „Ние не сме съгласни с това и сме сигурни, че (документът) няма да има никакво влияние“, завърши Песков.

По-рано тази седмица бяха въведени санкции срещу други висши руски официални лица, сред които заместник-министъра на енергетиката Андрей Черезов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия