Днес е празникът на София

На 17 септември, денят в който се почитаме великомъченица София и нейните дъщери - Вяра, Надежда и Любов, столицата София също отбелязва своя празник.

В програмара са предвидени редица събития и инициативи, а всички културни институти на Столична община отварят своите врати за гражданите и гостите на града.

От 11.30 часа пред храм „Света София” ще се състои Тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

От 12.00 - 13.00 часа на открита сцена пред „Музей за история на София“ на пл. „Бански“ №1 ще се състои концерт на Джаз формация „София“.

От 17.30 до 18.30 часа на открита сцена пред „Музей за история на София“ на пл. „Бански“ №1 ще се състои концерт на Гвардейския представителен духов оркестър.

По същото време пред Народен театър „Иван Вазов” ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър, а от 18.30 часа - тържествена церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

От 20.30 часа до 21.15 часа ще се проведе уличен пърформанс със светлини и кукли „Нощта на белите коне” на „Жар Театър”.

От 21.00 часа ще се състои празнична заря.

Денят на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов е обявен за празник на града с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България