Днес ни очаква слънчево време

В сутрешните часове на места в котловините и около водните басейни видимостта временно ще бъде намалена, но през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по Черноморието - от 19° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 20°-21°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите върхове – силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя и понеделник ще остане предимно слънчево, с по-значителна ниска облачност над Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Сутрешните температури ще са между 6° и 11°, дневните - предимно между 19° и 24°. През следващите два дни вятърът в Източна България ще стане слаб до умерен от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, информира БТВ. На отделни места са възможни и краткотрайни превалявания, незначителни като количество. Повишава се вероятността за сутрешна мъгла и ниска облачност в низините. Дневните температури ще се понижат с градус-два.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето