Днес облачността ще се разкъса

Днес ще има променлива облачност, намаляваща и до слънчево. Само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, слабо ще превали. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина до силен, от северозапад. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по Черноморието и в североизточните райони – малко по-ниски.

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месеца. В 12 ч. и 29 мин. е началото на астрономическата пролет.

По Черноморието ще има променлива облачност, по северното крайбрежие слабо ще превали. Ще духа предимно умерен вятър - в сутрешните часове от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са от около 10° на север до 15-16° на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6 – 8°.

В планините вятърът малко ще отслабне и ще бъде силен до бурен, от северозапад. Ще има променлива облачност, на отделни места със слаб дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9-10°, на 2000 метра - около 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето