Днес ще бъде облачно и дъждовно, максималните температури ще са между 9° и 14°

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши. Такава е прогнозата за времето съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове над северното крайбрежие валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно, по билата и мъгливо време. На много места ще превалява дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудее и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето