Днес ще бъде облачно с валежи

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, само на отделни места ще има валежи от дъжд, а над югозападните райони ще има и временни разкъсвания. Около обяд облачността навсякъде ще се увеличи и на много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество в Рило-Родопската област

. Атмосферното налягане е близко до средното за месец март и ще продължи да се понижава. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който след обяд и вечерта ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Максималните температури ще са от около 10° в североизточните до 20° в югозападните райони. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, в южните райони ще са значителни.

Във високите полета на Западна България и Предбалкана, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен, от юг-югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. Максималните температури ще са между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3.

Над планините ще преобладава облачно време. В сутрешните часове само над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра: 1-2°, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето