Днес ще бъде облачно

Днес сутринта ще е предимно слънчево, но през деня и през нощта срещу петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, облачността от северозапад ще се увеличава и на места в страната ще превали дъжд. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

Вятърът около обяд ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. С него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Северозападна България малко по-ниски, в София 13°-14°. Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна, близко до средното за месеца.

Вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 15 - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 3 бала. Температурата но морската вода е 13 – 14°.

Над планините облачността от северозапад ще се увеличава. След обяд в Западна Стара планина, а към края на деня и през нощта срещу петък и в масивите в останалата част от страната ще превали дъжд, над около 1800 м - сняг. Вятърът ще е умерен и силен, предимно от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето