Днес ще е предимно облачно, температурите ще се понижат между 16° и 21°

Днес от северозапад облачността ще продължи да се увеличава и до обяд над по-голямата част от страна ще е значителна. На много места, главно в югоизточната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони значителни. Почти без валежи, с временни разкъсвания на облачността ще бъде в Северозападна България. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН за „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд на много места ще има и валежи от дъжд. Ще духа умерен, след пладне по северното крайбрежие - до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още ще се понижава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето