Днес ще има краткотрайни превалявания

Днес от запад на изток облачността ще продължи да се увеличава. Следобед в западните и централните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще е топло с максимални температури между 20 и 25 градуса, в София - около 22 градуса, информира БТВ.

В планинските масиви в западната половина от страната също ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад.

Тази нощ и утре ще превали и прегърми на много места в западната половина от страната. Дневните температури ще се понижат с около 5-7 градуса. Над Източна България вероятността за валежи е малка. В събота и неделя вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили, особено в Източна България, където ще е и временно силен. Облачността ще е променлива, често значителна. В съботния ден краткотраен дъжд ще превали в Южна България, в неделния вероятността за валежи е малка. Преобладаващите максимални температури ще са между 14 и 19 градуса, а минималните – между 4 и 9 градуса. В понеделник вятърът чувствително ще отслабне, ще преобладава слънчево време и дневните температури ще се повишат. Във вторник ще има много слънчеви часове и ще е по-топло.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето