Днес ще превалява дъжд, който по-късно ще премине в сняг

Днес от северозапад с умерен, в Дунавската равнина временно и силен вятър ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно, преди обяд на места в Горнотракийската низина и мъгливо време. Отначало в Южна, а по-късно през деня и в Източна България ще завали дъжд. След пладне, с продължаващото застудяване, отначало в западните райони и в Предбалкана, а вечерта и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4°-7°, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9°-11°. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус".

През предстоящата нощ валежите ще се активизират, в по-голямата част от страната ще превалява сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Около обяд ще завали дъжд, най-напред по южното крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температуратура на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Ще завали, като и в ниските части дъждът бързо ще премине в сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°, но застудяването ще продлъжи.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – през деня ще се повишава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето