Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, в София – около 29°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

В неделя и през следващата седмица ще бъде почти без валежи. Ще е слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. Температурите бавно ще се повишават и в по-голямата част от страната в понеделник и вторник ще надхвърлят 30°, на места в низините ще достигнат 35°.

Във вторник по-късно през деня в североизточните райони ще превали и прегърми, а около средата на седмицата вероятността за следобедни валежи и гръмотевици и в останалата част от страната отново нараства, по-съществено в планинските райони. Дневните температури от север слабо ще се понижат, но в повечето места ще се задържат над 30°. В края на периода в Дунавската равнина и източните райони вятърът от североизток ще се усили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето