Дните на спорта в Медицински университет-Пловдив тръгват с национален турнир по крикет

unnamed-37В Медицински университет-Пловдив за първи път се организират Дни на спорта, които ще се проведат от 5 до 20 май. Баскетбол, тенис на маса, волейбол, тенис, аеробика и крикет са спортовете, в които над 200 студенти от Пловдив и страната ще демонстрират своите умения. Те ще се борят за Купата на Ректора в турнири по 8 вида спорт, съобщиха от секция "Физическо възпитание и спорт" към Катедрата по физиология на Медицински университет.

Сред изключително богатата програма се откроята националният турнир по крикет, с който този петък от 9 часа в зала "Медик" ще започнат Дните на спорта. За първи път в Пловдив сe организира подобен турнир от национален мащаб с участието на 6 отбора от страната. Медицински университет има свой отбор по този екзотичен, но набиращ популярност спорт у нас.

Капитан на отбора е третокурсникът по медицина Киран Дасан, който започва да се занимава с крикет още на 7-годишна възраст и се състезава в едни от най-добрите клубове в Англия. След пристигането си в България създава университетския отбор по крикет, организира вътрешни турнири и участия в национални първенства.

В момента с крикет в Медицински университет-Пловдив се занимават над 50 студента, като единственото момиче сред тях е родената в Англия Ани Бари, която тренира наравно с останалите от самото създаване на отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България