ДНК експертиза бави съд за убиец на ученичка

Драмата се разигра около 23 часа на 25 април в наследствена къща на родителите на момичето в горнооряховското село Правда

22-годишен мъж от Горна Оряховица удуши 16-годишната си приятелка, защото говорила с бившето си гадже

Чакат се резултатите от ДНК експертиза, за да бъде изготвен и внесен в съда обвинителен акт срещу 22-годишен мъж от Горна Оряховица, който преди 4 месеца уби зверски приятелката си от ревност. В момента Венцислав Атанасов е в ареста, след като окръжният съд във Велико Търново постанови постоянна мярка „задържане под стража.

„Венцислав се призна за виновен. Не сме обжалвали наложената най-тежка мярка за неотклонение, защото е справедлива. Резултатите от ДНК експертизата са важни, за да не остане съмнение кой е авторът на престъплението. Анализите обаче се бавят от 3 до 5 месеца”, обясни пред „Зодиак” адвокатът на Венцислав Атанасов - Росен Илиев.

Драмата се разигра около 23 часа на 25 април в наследствена къща на родителите на момичето в горнооряховското село Правда. В злополучната вечер Венцислав Атанасов и 16-годишната му приятелка Десислава Ганева се усамотили в селската къща.

Двамата имали връзка от няколко месеца. Младежът, който бил студент последна година в Стопанския факултет на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", пил вино. Неочаквано обаче разбрал, че приятелката му Десислава Ганева е разговаряла с бившето си гадже.Това разгневило студента по икономика, който смятал, че момичето продължава да поддържа контакт с предишния си приятел.

Венцислав изпаднал в ярост и се нахвърлил върху ученичката. Проснал я върху леглото, увил ластик около врата й и с всички сили захванал да затяга примката. След минути девойката издъхнала.

Когато дошъл на себе си и осъзнал какво е сторил, Венцислав сам се предал в полицията. Около 2,35 ч в злокобната нощ той отишъл в районното управление в Горна Оряховица и заявил: "Извърших тежко престъпление. Убих приятелката си".

Студентът веднага бил задържан и тестван с дрегер за алкохол. Уредът отчел наличие на 0,96 промила алкохол в кръвта му. По случая било заведено досъдебно производство. Разследването се извършва под наблюдението на окръжната прокуратура във Велико Търново.

Десислава Ганева била ученичка в професионалната гимназия "Атанас Буров" в Горна Оряховица и във фаталния ден десетокласничката е трябвало да бъде в клас. Венцислав също е от Горна Оряховица и двамата често се срещали в наследствената къща в Правда, в която през седмицата не живеел никой.

"Няма данни преди фаталната вечер студентът да е проявявал агресия спрямо момичето", категорични са работещи по случая криминалисти.

 

Ходел на психолог заради болезнена ревност

На другия ден Венцислав щял да заминава на бригада

Ако не бе посегнал на живота на девойката, Венцислав Атанасов след два дни е щял да замине на студентска бригада в Англия. Наред със следването си във ВТУ той работел и като общ работник към горнооряховска строителна фирма. През последните месеци обаче ходел на сеанси при психолог, защото страдал от болезнена ревност. С Десислава се срещнали в понеделник, след като известно време не се били виждали заради психологическия му проблем.

Момичето поддържало онлайн връзка с доста по-възрастен мъж от нея от Златарица, който често ходел на гурбет в Холандия и бил заможен. Венцислав обаче разбрал за виртуалната комуникация на Десислава, ядосал се и във фаталната вечер захванал да пие вино. После посегнал и към бутилка с бира.

След погълнатото количество алкохол явно агресията у младежа ескалирала. Той изтичал до колата си, грабнал ластик, който използвал за привързване на багаж, после откъснал парче плат и го усукал с ластика. С направеното въже удушил Десислава.

Родителите на студента и ученичката се познавали. Близките на момичето имали доверие на Венцислав и дори се надявали, че той ще амбицира дъщеря им да е по-добра ученичка.

На девойката й куцало учението, но пък членувала в организацията на горнооряховските тимуровци "Вяра в доброто". Дори била един от главните организатори на благотворителен концерт, насрочен за 27 април във Велико Търново, на който трябвало да се събират пари за лечение в Израел на 13-годишния Ради Василев, който страда от мускулна дистрофия.

Посегнал на живота си заради мъчително заболяване

Очаква се до месец да станат ясни резултатите от ДНК експертизата, а след още около месец Венцислав Атанасов да бъде изправен на подсъдимата скамейка.

„Делото не следва да се разглежда като приказката за Красавицата и Звяра. При разпитите Венцислав направи покъртителни самопризнания. Разказът му разкри една тежка човешка драма", обясни адвокат Илиев.

Горнооряховецът страда още от първата седмица на раждането си от тежко кожно заболяване. Кожата на тялото му е в струпеи и се смъква на люспи. Патологията е свързана с отделяне на остра неприятна миризма и мъчителни болки.

„Венцислав е на ежечасна терапия. Налага се да пие силни лекарства и всеки ден да се кисне във вана със сода. Психиката му е обременена заради страданието”, разказва Росен Илиев.

Венцислав Атанасов е правил опити за самоубийство. Заради болестта си е смятал, че никога няма да има нормални отношения с жена. Десислава Ганева пък била първото момиче, което му обърнало внимание. Венцислав обаче живеел в непрекъснат страх, че ще я изгуби и затова развил болезнена ревност. Тази обремененост пък довела до пъкленото деяние.

18-3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право