ДНК материал от връзка за обувка закова третия задържан за палежа в блока на бургаския фоторепортер

ДНК експертиза закова за палежа в блока на бургаския фоторепортер Борислав Пенков в ж.к. „Зорница“. Това стана ясно днес в Бургаския районен съд, където се проведе заседание по определяне на мярката за неотклонение на Данаил Стефанов.

Той е на 33 години и има 22 присъди за грабежи. Понеже е бил в затвора, той е имал ДНК профил, който съвпада с биологичния материал, оставен по връзка на обувка, откритата на мястото на пожара. Там е имало и бутилка със запалителна течност и гума, съобщава BrgasInfo.com.

Прокурор Шулева каза, че рядко се случва толкова категорично доказателство – да се намери генетичен материал и да се свърже с дадено лице. Тя изказа изключителна благодарност на полицаите, работили денонощно по случая.

Данаил Стефанов е обвинен за това, че на 14.10.2018г. в качеството си на съизвършител, в съучастие с Румен Янакиев – съизвършител, и Петър Биберов - подбудител, запалил апартамента на Пенков. При палажа е унищожено таблото с 27 електромери и прекъсвачи в жилищния блок, а живота на десетки други хора е поставен в опасност.

Самият Данаил заяви пред съда, че в момента работи като охрана на частни лица в София и бил задържан два дни, след като се върнал от столицата. Мъжът не е женен, но живее на семейна начала с жена, с която имат дете.

„Бях в София, всичко е скалъпено от органите на реда. Няма как да върша работа с някой, заради който едва ли не съм лежал. Като ме питаха дали ще свидетелствам и като казах не, аз станах обвиняем. Нямам нищо общо със случая. Имам жена и четиригодишна дъщеря. Моля поне за домашен арест, за да мога да се грижа за дъщеря си, защото жена ми е задочна студентка ”, заяви Данаил относно палежа.

В крайна сметка съдът го остави в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право