ДНК на Иван по ножа, с който е убито момичето в асансьора

Свидетели го видели как излиза от блока

По оръжието на престъплението - ножът, с който е била прободена смъртоносно в гърлото 11-годишната Никол, има ДНК на 15-годишния Иван. Това заяви апелативният прокурор Георги Ханджиев в съда в понеделник. Освен това има свидетели, които са видели как излиза от входа на блока в жк "Меден рудник". По-късно тялото на момичето бе открито бездиханно в асансьора.

Както "Труд" пръв съобщи , ножът, с който осмокласникът е убил 11-годишната Никол, е кухненски и е бил намерен във входа на блок 108, където е станал инцидентът. След убийството Иван го захвърлил, без да го крие. Телефонът на момичето оставил в контейнер за смет, като лично той завел по-късно полицаите до него.

15-годишният Иван Иванов бе доведен в съда в Бургас днес следобед , след като адвокатът му настоя за промяна на мярката му за неотклонение - задържане под стража.

"Поискал съм да бъде под надзора на родител, на инспектор от Детска педагогическа стая и служител от Комисията за борба с противообществените прояви", каза пред "Труд" адвокат Стоян Иванов.

В съда бяха дошли и майката и бащата на момчето - Донка и Димитър. Двамата твърдят, че е невъзможно синът им да е извършител на деянието и че е натопен.

Версията е, че Иван се опитал да я целуне и че двамата се скарали за това къде да пушат наргиле. След като убил Никол, Иван отишъл да играе на криеница. "Според мен, той не е осъзнал какво е направил, ако го е извършил той. Струва ми се, че не е бил той", смята адвокатът му Стоян Иванов.

Бащата на Никол Любомир Йончев твърди, че деянието е било планирано . След убийството на детето му Иван взел раницата на момичето, с мобилния и телефон и други вещи.

Въпреки, че родителите на Иван отричат, фактът, че вещи на Никол са били намерени при задържането на момчето в апартамента на родителите му съобщи лично шефът на полицията комисар Калоян Калоянов часове след ареста.

15-годишният Иван не е регистриран като психично болен, каза прокурор Ханджиев. Назначени са експертизи, които ще покажат дали е осъзнавал какво върши. Адвокатът му обясни, че осмокласникът завършил при ресурсен учител, без оценки, само със становището "завършил осми клас".

Фактите, изнесени от държавното обвинение, го заковават като извършител, коментираха в кулоарите на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право