ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Автобусната спирка, в чийто район е било открито детето.

Резултатите от извършената ДНК-експертиза доказват, че Мартин Трифонов е извършител на зверското изнасилване и убийство на 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, съобщиха от обвинението.

Анализът е извършен възоснова на взетите от тялото на детето проби. На 19 август Окръжната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража на 21-годишния убиец-изнасилвач. Окръжният съд вероятно ще се произнесе следобяд по искането, тъй като престъпникът е в болница заради раните, причинени му по врече на преследването. Междувременно т ой признал извършеното жестоко престъпление пред назначения си служебен адвокат.

Момиченцето бе открито от близките си на 15 август, около 14 часа, на метри от дома им в селото, в коритото на вада. Детето бе прието в областната болница със счупени ребра, тежка травма на черепа и други сериозни наранявания. То издъхна в болницата от несъвместими с живота травми. Убиецът бе задържан след издирване в Балкана над селото, в което участваха служители на полицията в Сливен, гранична и военна полиция, жандармерията, следовите кучета на силовите структури, горски стражари, планински спасители и жители на селото.

Трифонов е излежал присъди за опит за изнасилване и блудство с 16-годишно момиче и за кражба. Той е замесен в трагедията отпреди година, когато в Сотиря загина 33-годишен мъж при опита си да го спаси от кучетата си.

19 август е обявен за траурен ден от кмета на Сливен Стефан Радев. На същата дата близки на детето организират траурно бдение пред общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право