ДНСК: Законно се строи хотел в "Св. Св. Константин и Елена"

Брифинг на началника на ДНСК арх.Иван Несторов/в средата/ след извършената проверка на строежа

Разрешението за строеж на новия обект-хотел с външен басейн, в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ е законосъобразно и е издадено от главния архитект на община Варна Виктор Бузев. Това съобщи във Варна след извършената проверка на място началникът на Дирекцията за национален строителен контрол/ДНСК/ арх. Иван Несторов.

Обектът е четвърта категория с разрешително от 16 февруари м.г. "Нито ще има нов плаж, нито ще се застроява плажът", категоричен е арх .Несторов. Той посочи, че има влязъл в сила ПУП, който е одобрен от всички компетентни институции, имащи отношение към застрояване на брега на курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Инвестиционният проект е за двуетажна сграда, на мястото на бившия ресторант"Морски рай" и предвижда басейн, ресторант, 9 студиа и 3 апартамента, казаха от пресцентъра на холдинг "Св.Св. Константин и Елена".

Вторият проект е изграждане на Търговски център, в непосредствена близост до Хотел Астор Гардън, който ще събере на едно място досегашните бараки и сергии в курорта. Има и трети инвестиционен проект-хотелски комплекс "Аквахаус", който е втори етап от изграждането на Аквахаус Термал & Бийч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България