ДНСК спря събарянето на туристически заслон край Карлово след писмо на кмета

Настояване до ДНСК (Дирекцията за национален строителен контрол) да се спре премахването на незаконен строеж, какъвто се явява туристическият заслон в североизточната част на местността "Беш бунар", изпрати кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

В писмото си той изтъква, че в Карлово се е създало огромно социално напрежение и премахването на постройката в настоящия момент е нецелесъобразно. Кметът поиска от ДНСК да се намеси незабавно и да отмени насроченото за 7 март (вторник) събаряне на сградата.

От ДНСК реагираха светкавично на намесата на д-р Кабаиванов и спряха изпълнението на заповедта за събаряне на заслона, известен още като бивак "Ловна среща". Той е и единственият туристически заслон в полите на Балкана на изхода на Карлово към връх "Ботев" и хижа "Равнец". Навесът е построен през 2012 г. върху общински терен и се ползва от членовете на местното Ловно-рибарско дружество за обществени нужди.

8pl4002-2-zaslon-karlovo

С пари от дарители са изградени пейки, маси за хранени, барбекю и чешма, а общинската управа търси начини за узаконяване на заслона. Близо стотина души се бяха събрали във вторник сутринта да го бранят с телата си от багерите на ДНСК, но след намесата на кмета Емил Кабаиванов и председателя на ОбС-Карлово Теодор Шойлеков не се стигна до екшън сцени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони