Доайенът на местния парламент в Търново кара ски в парк

73-годишен общински съветник поддържа добра спортна форма, като кара ски в парк "Никола Габровски" във Велико Търново. Проф. Михаил Харалампиев независимо от достолепната си възраст всеки ден се пързаля по алеите.

"Поне по час карам ежедневно и се надявам примерът ми е да е заразителен, ще повдигна и въпроса за обособяването на детски пързалки пред местния парламент и кмета“, коментира доайенът на общинския съвет в старата столица.

Едно от любимите му места за каране е паркът „Никола Габровски“, който в близост до жилищния блок, в който професорът живее. Според него тук може да е една от импровизираните градски пързалки, заради локацията и пресечената местност.

„Нашите деца и внуци знаят какво весело и полезно място бяха пързалките. Те са част от атмосферата на всяка зима и каляваха подрастващите. Аз самият съм на 73 години и ги посещавам и досега“, заяви проф. Харалампиев.

Той се качва за пръв път на ски още когато е 9-годишен. Шампион е от българският юношески отбор по дълго ски-бягане, както и от военния шампионат по биатлон с автомат „Калашников“.

Според общинският съветник в болярския град могат да се обособят поне 5 пързалки.

"Нужно е да се възроди старата зимна пързалка в парка пред ловното, която мнозина още помнят с умиление. Наклонът на парк „Лакото“ в Арбанаси също е подходящ за шейни и ски. Повторно трябва да бъде обособена и пързалката в квартал „Картала“. Пазя много мили спомени. Качвахме се на „Картала“ и от там се спускахме чак до пътя към село Самоводене“, спомня си общинският съветник.

снимка-личен архив

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица