Добра поличба: Рибари хванаха майки - паламуд

Снимка: Архив

Рибари хванаха майки паламуд и няколко турука. Това е изключително добра поличба- че най- вероятно ще има много паламуд и тази есен, както миналата година. А тогава уловът беше незапомнен от години.

Майките - паламуд вече са хвърлили хайвера си и в началото на юли той трябва да се люпи. Това съобщиха пред Труд рибари и споделиха, че миналата година първата циганка била уловена на 1- ви юли. В началото на август, пак миналото лято, те хванаха паламуд на въдици за сафрид. Паламудът е още малък, така наречената "циганка"- 90- 100 грама, но това че подрани е добра поличба, прогнозираха тогава те и излязоха прави. А сега още по- рано се натъкват на майките.

Рибарите са решили да запалят свещички на патрона си Свети Николай, който да им донесе пак същата слука. "Не ламтим за повече, нека да е както миналия сезон", казват морските вълци.

От десетина дни те ловят и дребен сафрид. На даляните изкарват по 200- 400 килограма всяка сутрин, а на чепаре слуката също е добра. Лови се и попче, това е за лятото, коментираха риболовците.

Те потвърдиха, че край лодките им играят много малки делфини, но засега нямало случай на намерени мъртви бозайници, покосени от масова смърт както бе миналата година, когато се оказа, че за умрели от шарка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България