Доведоха в съда убиеца на Петър от езерото Вая

Автоматът “Калашников”, с който бил застрелян Петър Валериев.

Раздор за 50 000 лева е причина за разстрела

Раздор за 50 000 лева е станал причина за убийството на Петър Валериев край езерото Вая, стана ясно в петък, когато убиецът на Валериев- Иван Йорданов Петров от село Рудник бе доведен в Бургаския съд.

Магистратите се произнесоха по мярката за неотклонение на Петров. За престъплението, в което е обвинен го очакват минимум 10 години затвор.

32-годишният Иван Йорданов Петров е родом от шуменското село Мадара, със средно образование, несемеен и няма постоянна работа, стана ясно в съдебната зала. Прокурорът Иван Иванов, който наблюдава делото поиска постоянен арест за Петров, тъй като посочи, че има достатъчно доказателства- излезли вече експертизи и трима свидетели- две жени и мъж, че именно той е извършил убийството.

Прокурор Иванов каза, че в последните години убитият Петър живеел изключително бедно, дори вземал пари в заем. Явно той е поискал парите от Иван, но той му отказал и го застрелял, за да не бъде издаден в полицията за предишните им престъпления.

В четвъртък стана ясно, че Петров е задържан и изключително заплетеното убийство- разкрито. Това бе обявено на брифинг, с участието на зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов.

Екзекуторът и жертвата са се познавали от повече от 10 години и са автори на два тежки въоръжени грабежа за много парии в Айтос и София. В Бургас се говори, че става дума за обира на банка в Айтос през 2015- та година. Петър и екзекуторът му работели в областта на строителството. Те действали изключително конспиративно, нямали никаква комуникация по мобилни телефони.

Трупът на жертвата бе открит през ноември тази година в землището на квартал долно Езерово, близо до езерото Вая от семейство, което сигнализирало в полицията. Когато съпрузите завели криминалистите на мястото да им покажат зловещата находка, обаче тялото на мъртвия било вече преместено на около 300 метра. Очевидно убиецът се върнал, за да го скрие по- добре, но не успял. Оръжието било открито от полицаите наблизо до водоема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право