Довършват възлов булевард в Пловдив с 4 млн. лв.

Общината пусна обществена поръчка за 2,5 млн. за ремонт на участък от пътя

През месец юли ще започне последната част от ремонта на възловия булевард "Васил Априлов" в Пловдив в участъка от ул. "Войнишка слава" до кръстовището с бул. "Шести септември", като обновяването ще струва около 4 млн. лв., съобщиха от градската управа. Общината обяви обществена поръчка за 2,5 млн. лева без ДДС за избор на фирма изпълнител, като в бюджет-2017 са осигурени 1 млн. лв. за старта на строителните дейности.

Още 1.7 млн.лв. са заложени в следващата бюджетна 2018 г., а разликата до 4 млн.лв. ще бъде поета солидарно от "EVN Топлофикация" и "ВиК" АД, които до 4-5 седмици започват работа по топлопровода и водопроводите. Ще се работи поетапно и ще се затваря само едното платно на "Васил Априлов". Едва след празника на Пловдив - 6 септември, за движение ще бъде затворен целият булевард, но това няма да стане преди отваряне на частта от бул. "Руски", ремонтирана в момента.

В проекта се предвижда непосредствено преди кръстовището на "Васил Априлов" с "Шести септември" изграждане на още едно платно от източната страна на булеварда. Както на досега ремонтирания участък от колелото на Централна жп гара до ул. "Войнишна слава" ще продължи подмяната на градената през 1965/1066 г. паважна настилка с асфалт и изграждане на нови водопроводи, топлопроводи, канализация, тротоари и велоалея. Ще се изградя нови светофари и улично осветление с LED лампи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони