Пътуваме от София до Варна за по-малко от 4 часа (ВИДЕО)

За 4 часа ще се стига от догодина от София до Варна. Това ще стане, след като догодина през октомври месец чрез строителството на магистрала „Хемус“ разстоянието ще се скъси със 70-80 километра, а така и времето за пътуване ще се намали поне с час и ще е около или по-малко от 4 часа. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който продължи с инспецията от последните дни на инфраструктурните ремонти в Северна България. Заедно с министър-председателя във Варна бяха вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Хемус ще е готова изцяло през 2022 година, а средствата за строителството й са отделени вече, уточни Горанов.

Правителството ще отпусне на два транша необходимите 1 млн.лева за довършване на варненския храм"Св.Прокопий Варненски"-за иконостаса и стенописите. От 130 години след катедралата "Св.Успение Богородично" църква в града не вдигана, каза Борисов. Парите за новия храм ще бъдат преведени другата седмица, за да не кажат, че ги даваме сега предизборно, подчерта той."Трябва да върнете църквата при хората", обърна се финансовият министър Владислав Горанов към Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Борисов посочи, че досега не е ходил на празнична служба в "Ал.Невски". Там се редят комунистите, които бяха най-големите антихристи и ни гонеха навремето от храма, каза той. "На 130-годишната партия един човек й е враг, един човек й вади очите", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България