Доживотен затвор за жестоко убийство на възрастна жена в Хасковско

Бургаския апелативен съд измени 20-годишна ефективна присъда от Окръжния съд в Ямбол и увеличи наказанието на "доживотен затвор". Наказанието е за Мишо В. от село Срем, община Тополовград, област Хасково. Той е признат за виновен в убийството на 87-годишна жена.

Престъплението е извършено през ноември 2016 година. 46-годишният Мишо В. влязъл в дома на възрастната жена и й отнел 3000 лева, а после я убил. По време на делото е установено, че подсъдимият е имал информация, че жертвата живее сама, има пари и съседите й отсъстват.

След като влязъл в чуждия дом, Мишо В. нанесъл на жената множество удари с юмруци в лицето с такава сила, че се стигнало до счупвания на лицеви кости. Освен това, жертвата била душена, имала е счупване на щитовидния хрущял, понесла е силни удари в областта на гръдния кош, установени са кръвонасядания на сърдечната торбичка и други травми.

Според въззивния състав ударите определят убийството като извършено с особена жестокост. След случилото се подсъдимият се прибрал у дома, наредил на жената, с която живее, да изпере дрехите му, за да заличи следите, легнал и заспал. Това го определя като жесток човек, който въпреки предишните си осъждания и наказания, не се е поправил и превъзпитал, смята държавното обвинение.

Въззивната инстанция е приела, че извършеното престъпление е изключително тежко и затова най-справедливо и подходящо наказание, според Апелативния съд, е доживотен затвор. Изменен е и режимът на изтърпяване на наказанието - от "строг" на "специален". Решението за изменение на присъдата може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право