Доживотен затвор поиска прокуратурата за четворен убиец

Четворният убиец от град Каспичан Петър Петров/64г./, който посече със сатър за месо чичо, стринка и двамата си братовчеди, застана в сряда пред Окръжния съд в Шумен. Присъдата за деянието му ще бъде произнесена в 16 часа днес, реши съдия Марияна Георгиева, след като обвиняемият в първото разпоредително заседание поиска делото да върви по реда на съкратеното съдебно следствие и призна всички факти от обвинителния акт, внесен от прокурор Румен Рачев.

Повече от час обвинителят говори как се е стигнало до кървавата вакханалия в къщата на ул."Георги Раковски". Той поиска най-тежкото справедливо наказание в случая - доживотен затвор без право на замяна, което заради съкратеното съдебно следствие следва да се замени със затвор от 20 до 30 г.

Както "Труд" писа, на 26 септември м.г. четирите трупа на възрастните Гуля и Георги Великови и техните деца Славка и Веселин бяха открити на първия етаж на двуетажната къща. Два дни по-рано семейство е било посечено от Петър, син на вече покойния брат на Георги. Убиецът живеел на втория етаж в същата къща. Ззавърнал се през 2015 г. Преди това живял в Димитровград и Смолян, сам отгледал двете си деца, след като съпругата му го напуснала.

От идването в Каспичан Гуля и Георги непрекъснато му натяквали, че този имот не е негов, питали го кога ще се изнася. Петър юридически нямал собственост, защото бил прехвърлил своя дял на единия си син, същото бил сторил и баща му. Вместо "добър ден" чичо и стринка при всеки повод му казвали, че е нежелан, изтъкна и прокурорът. Петър се затварял за седмица-две в къщата, спускал завесите и не искал да вижда никого. Пред съседи споделял гнева си, веднъж дори се заканил с цинизъм по адрес на роднините. На 24 септември към 16 часа Гуля минала край Петър, който стоял на пейка пред къщата и за пореден път попитала: "Ти още ли си тук, няма ли да се изнасяш?" Мъжът взел сатър, поставил го в найлонова торба и влъзъл в къщата на роднините си, които заварил да стоят в една от стаите. "Няма ли да спрете да ме тормозите?", попитал ги той, а в отговор чул, че дори и те да си отидат от този свят, децата им ще продължат. Тогава Петър се развъртял със сатъра, първо посякъл стринка си с 16 удара, с още 24 убил и чичо си. Измил се и тръгнал да се прибира, но тогава в къщата се прибрал техният син Веселин. Петър се справил и със 110-килограмовия строител. След него за лош късмет в къщата се прибрала и сестра му Славка и тя била съсечена на входа. Веселин още хъркал и агонизирал, и убиецът го доубил с брадвичката. Повече от 90 удара са били нанесени по телата на четирите жертви, ставя ясно от съдебно-медицински експертизи, кръв хвърчала до тавана.

След кървавата баня Петър се прибрал на втория етаж и там го заварили служители на спецотряда след два дни. Не оказал съпротива и разказал всичко, което е сторил. Четирите трупа били открити след като дъщерята на Славка два дни не могла да се свърже по телефона с майка си, а като влязла с полиция намерили трупа й до вратата.

По време на делото в сряда граждански иск от 100 000 лв. към извършителя предяви само сестрата на Гуля. Прокурорът поиска да бъдат уважени 50 000 лв. Убиецът трябва да заплати и над 5 470 лв. деловодни разноски. "Признавам се за виновен, съжалявам", каза убиецът и помоли съда колкото е възможно да намали присъдата му. Заради съкратеното съдебно следствие той има право на 1/3 по-ниска присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право