Домашен арест на наркомана, нападнал абитуриент в тролей в София

Снимка: БТВ

Софийски апелативен съд (САС) пусна под домашен арест 33-годишния наркоман Георги Георгиев, който нападна 17-годишен младеж на 14 май в тролей в София.

"Искам да видя майка си жива още един път", помоли се на магистратите Георгиев, а адвокатът му обясни, че жената е болна и той е единственият, който се грижи за нея.

Заради това САС му позволи да се прибере вкъщи. Според съда има достатъчно доказателства, които уличават Георгиев в нападението, но те не смятат, че е имало опит за убийство.

Скандалът избухнал заради направена забележка от пострадалия, че пътници плюят семки по пода, а Георгиев ги защитил с нож, като ранил абитуриент.

Според съда има опасност 33-годишния мъж да извърши друго престъпление, тъй като вече има три присъди. Магистратите обаче не смятат, че той може да се укрие.

Адвокатът на Георгиев обясни, че той също е пострадал при спречкването в тролея, но все още няма експертизи и не е ясно какво точно се е случило. 33-годишният мъж е на метадонова програма и лекува зависимостта си от наркотици, но при ареста у него бяха намерени амфетамини. Пред апелативния съд адвокатът му посочи, че все още не е направена психиатрична експертиза, която да установи дали клиентът му е вменяем.

Решението на САС е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право