Домашна лаборатория за производство на наркотици разкриха край Добрич

Снимка: Архив

Водач на лек автомобил „Сеат“, с добричка регистрация, не се подчинил на подадения от служители на РУ- Албена сигнал за спиране на 17 октомври вечерта, в района на с. Кранево.

След кратко преследване, на около 2 км в посока Златни пясъци, автомобилът бил спрян от служителите на реда, а при последвалата проверка в колата те открили наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установена била самоличността на водача – М.Ж. /36г./-криминално проявен, и неговата спътничка – Д.Н./23г./ - и двамата жители на Добрич.

При процесуално-следствени действия в хотелска стая в с. Кранево, обитавана от тях, криминалистите установили, че помещението било използвано като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 г, реагиращо на метамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фунии.

Иззети са още прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности, бутилирани в съдове.

В хода на операцията, по-късно същия ден, е извършено претърсване и в апартамент в град Добрич, обитаван от криминално проявения Д.С./42 г./, откъдето са иззети 3,4 г канабис. Конфискувани са също: три лаптопа, таблет, мелачка за марихуана, парична сума в евро и щатски долари и метална каса.

Тримата били задържани с полицейска мярка до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура и под нейно ръководство продължава работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право