Домашна нарколаборатория откриха криминалисти от Горна Оряховица

Над 2 кг канабис са иззети в Павликени

При проведена специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества вчера са извършени проверки в две жилища в Горна Оряховица и Павликени.

drogaНа адрес в железничарския град, обитаван от 25-годишния Д. Н. от Велико Търново, известен на полицията и осъждан и 22-годишната му приятелка, полицейските служители се натъкнали на стая, пригодена за отглеждане на растения от рода на конопа, две саксии със засадени растения, множество посадъчен материал, торове за третиране на растенията, полиетиленови пликове, две електронни везни, над 60 грама прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин, колби и съдове, за производството му.

Д. Н. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.354А, ал.3 от НК. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

Същия ден при проверка в жилище в павликенското село Лесичери, обитавано от 26-годишния В. П. са намерени и иззети близо 2,5 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България