Домашно куче ухапало дете

Снимка: Архив

Досъдебно за средна телесна повреда срещу стопанина на кучето

12-годишно дете е станало жертва на агресията на домашно куче, което изскочило на улицата и се спуснало върху момиченцето. Нападението върху детето е станало около 18,30 часа в сряда пред къща в село Севар, съобщиха от полицията в Разград.

Съседи на пострадалото дете прогонили кучето и извикали Спешна помощ за ужасеното момиченце. Кучето го било захапало по левия крак. След обработване на раната и провеждане на нужните манипулации детето е освободено за домашно лечение. За инцидент е известена и полицията, която е издирала собственика на дворното куче, което се оказало на улицата. Стопанинът му С.Х. (50г.) ще трябва да отговаря за изпуснатото куче, което не  е било вързано и не е бил ограничен достъпът му извън къщата.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

По неофициална информация по това време на улицата имало и други деца и само бързата намеса на възрастните предотвратила да пострада и още някое от тях. Към момента няма данни дали животно, което се водело от смесена порода, е проявявало и друг път агресия или става дума за инцидента проява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България