Доминик Рааб: Великобритания няма да плати нищо на ЕС без търговска сделка след Брекзит

Великобритания няма да плати нищо на ЕС без търговска сделка след Брекзит, казва новиат министър за Брекзит Доминик Рааб пред британския вестник The Sunday Telegraph.

Великобритания ще откаже да плати сметката си за развода с Европейския съюз от 39 милиарда паунда на Брюксел, ако не бъде постигнато споразумение за търговска сделка, обеща новият британски министър.

Доминик Рааб каза пред The Sunday Telegraph, че ще направи огромното плащане официално условно, ако ЕС "изпълни своята част на сделката".

Обещанието ще бъде приветствано от водещи привърженици на Брекзит, след като правителството заяви през май, че няма планове за правно приложима връзка между плащането и бъдещите търговски отношения.

На фона на разпадането на доверието към кабинета Филип Хамънд заяви, че "напускането без заплащане на дължимото ... няма да ни направи надежден партньор в бъдещи международни споразумения ".

В първото си интервю от вестника след назначаването му Рааб заяви, че член 50 - механизмът за излизане, задействан от Обединеното кралство, призовава за търговско споразумение, както и за споразумението за оттегляне, което включва и сметка за развода от 39 милиарда паунда (44 милиарда евро).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа