Доналд Тръмп: Американски представители са пристигнали в Северна Корея, за да подготвят срещата ми с Ким Чен-ун

Президентът Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че американски екип е пристигнал в Северна Корея, за да подготви евентуалната среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

Преди това Държавният департамент на САЩ заяви, че американски и севернокорейски представители са се срещнали в село Панминчжон в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

"Нашият американски екип пристигна в Северна Корея, за да извърши приготовления за срещата на върха между Ким Чен-ун и мен", заяви Тръмп в Туитър.

"Наистина вярвам, че Северна Корея има блестящ потенциал и ще бъде велика икономическа и финансова държава един ден. Ким Чен-ун е съгласен с мен за това. То ще се случи", каза той.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че подготвителен екип е заминал за Сингапур, където се очаква да бъде срещата.

Южнокорейското външно министерство потвърди, че представители на САЩ и Северна Корея водят преговори в Панминчжон с цел да подготвят евентуалната среща между Тръмп и Ким, посочва Асошиейтед прес.

Вчера Южнокорейският президент Мун Дже-ин каза, че САЩ и Северна Корея скоро ще започнат преговори на работно ниво, за да определят дневния ред и да направят други приготовления за срещата между Тръмп и Ким.

Миналата седмица Тръмп обяви, че се отказва от силно очакваната среща, но после каза, че тя може да се състои на 12 юни в Сингапур, както беше планирано първоначално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия