Доналд Тръмп: Гневът в обществото идва от фалшивите новини

Ще извикам армията да пази границата с Мексико, заяви американският президент

Гневът в американското общество е предизвикан от преднамереното лъжливо и неточно отразяване на събитията от традиционните медии, написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър.

Правоохранителните органи разследват изпращането на пакети с взривни устройства и други подозрителни пакети до изтъкнати демократи, сред които Барак Обама и Хилари Клинтън, както и до Си Ен Ен.

Без изрично да споменава взривните устройства, Тръмп написа в социалната мрежа: "Голяма част от гнева, на който сме свидетели в нашето общество, е предизвикан от преднамереното лъжливо и неточно отразяване на събитията от традиционните медии, което аз наричам "фалшиви новини".

Според президента ситуацията с "фалшивите новини" се е влошила, а традиционните медии трябва да "променят поведението си, и то бързо".

Тръмп съобщи още, че ще изкара армията, за да опази границата с Мексико. В момента към американско-мексиканската граница през територията на Мексико се движи керван от централноамерикански мигранти, предаде Ройтерс.

"Изкарвам армията заради тази национална извънредна ситуация. Те ще бъдат спрени!", написа Тръмп в социалната мрежа Туитър.

Преди президентските избори през 2016 г. Тръмп обеща да построи стена по южната граница на САЩ с Мексико, припомня Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка