Доналд Тръмп избра Том Прайс за министър на здравеопазването

Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп е избрал Том Прайс, който за шести мандат е републикански конгресмен от Джорджия, да бъде министър на здравеопазването и социалните служби, пише „Ню Йорк Таймс“.

Официалното изявление се очаква да бъде направено във вторник, отбеляза източник от екипа на Тръмп, пожелал да запази своята анонимност.

Прайс, който е ортопедичен хирург, е един от големите критици на закона за здравеопазването, като според него той пречи на пациентите и лекарите да взимат медицински решения.

Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп продължи и с търсенето на нов държавен секретар, като за тази цел се срещна с бившия шеф на ЦРУ в Ирак генерал Дейвид Петреъс, който напусна организацията през 2012 г. заради лошо използване на класифицирана информация, предаде Ройтерс.

„Току-що се срещнах с генерал Петреъс: бях силно впечатлен!“, написа Тръмп в „Туитър“.

Петреъс, който ръководеше международните сили в Ирак и Афганистан, миналата година беше осъден на двугодишна пробация и беше глобен с 100 хил. долара заради неразрешено преместване и съхранение на класифицирана информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка