Доналд Тръмп-младши - Уловен на въдицата

В многобройните си снимки в социалните мрежи синът на президента на САЩ Доналд Тръмп-младши се хвали като запален рибар, често спохождан от слука. Тези дни обаче късметът му изневери, след като стана ясно, че се е хванал на руска въдица. Посредник му обещал миналата година, че ще получи компромат за Хилъри Клинтън. Лично от Кремъл. Плоско наистина, но първородният син на Доналд Тръмп все пак се хванал на въдицата.

За разлика от сестра си Иванка и от зет си Джаред Кушнер, Доналд Тръмп-младши не заема официален пост в Белия дом и обичайните призиви за оставка не последваха гафа с „безплодната среща“ с руската адвокатка Наталия Веселницкая. Но нанесените на държавния глава политически щети са несъизмерими заради „първия потвърден контакт между кандидат-президентския му щаб и Русия". А критиките към сина са безпощадни и от страна на демократи, и на републиканци, какъвто е самият той.

Една от най-жлъчните е редакционен коментар на „Ню Йорк пост“, озаглавен „Доналд Тръмп-младши е идиот“, който открито се присмива как Джуниър бил уловен в руската мрежа с обещание за компромат от „кралския прокурор на Русия“. Други медии сравниха Младши с Фредо Корлеоне - безполезният син на дон Вито от класиката на Франсис Форд Копола „Кръстникът“.

В защита на по-младия Доналд (39 г.) може да посочим мащабното изследване на консервативния американски коментатор и писател Дъг Уийд „Всички президентски деца“. Книгата е издадена по времето на Джордж Буш-младши (също президентски син) и не включва децата на настоящия лидер на САЩ. В нея обаче авторът подробно описва трудностите за наследниците на държавните глави, липсата на възможности за личен избор и проблемите в създаването на собствена идентичност.

В същото време на сина на милиардера приписват цитат, когато е бил само на 12 години. „Как можеш да кажеш, че ни обичаш?!“, обърнал се той към баща си. - „Обичаш само своите пари!“.

Доналд Тръмп-младши е първото дете от първия брак на баща му с Ивана Тръмп (Зелничкова). Ражда се на 31 декември 1977 г. в Манхатън, Ню Йорк. Когато е на 15-годишна възраст майка му го изпраща в гимназия-пансион в Потстаун, Пенсилвания, след развода с баща му. Смята се, че причината за това е медийният тормоз над децата й във връзка с раздялата с магната милиардер. Доналд-младши следва в частното бизнес училище „Уортън“, в което той става бакалавър по икономика. След завършването прекратява връзките с баща си и заминава за Аспен, щата Колорадо. Там се отдава на лов, риболов, ски и свободен от задължения живот. Но всичко хубаво си има край и по желание или не Тръмп-младши се връща в Ню Йорк, за да стане част от строителната компания на баща си.

Със съпругата му Ванеса Хейдън се запознават на модно шоу през 2003 г. За първата им среща разказва самата Ванеса (39 г.), която е актриса и „Мис САЩ 2004“ с майка датчанка и баща от еврейски произход. „Стоя си на шоуто, Тръмп-старши идва и ми казва „Здрасти, аз съм Доналд Тръмп. Искам да те запозная със сина си Доналд Тръмп-младши“. Седмици по-късно се засичат на рожден ден на общ приятел и през 2005 г. той й предлага брак. Според „Ню Йорк пост“ Тръмп-младши е „абсолютна скръндза“, тъй като подарява на годеницата си, дипломирана психоложка, пръстен за 100 000 долара, който не плаща от джоба си, а получава като част от бартерна сделка с бижутерия. В „Шоуто на Лари Кинг“ Доналд-старши критикува сина си за „безплатния“ пръстен и настоява да внимава с тези работи.

Две години след сватбата - през 2007 г. се ражда първото им дете - дъщеря им Кай. Седем години по-късно децата са вече пет - две момичета и три момчета, най-голямото от които е Доналд Тръмп III.

В рамките на кандидат-президентската кампания Тръмп-младши помага активно на баща си. След победата на магната срещу Хилъри Клинтън и поемане на президентския пост първородният син става изпълнителен директор на организацията „Тръмп“, на която са поверени активите на баща му, докато е държавен глава.

В предизборната борба синът допуска няколко грешки, като например сравнява сирийските бежанци с шоколадови бонбони „Скитълс“. Грешката с Веселницкая обаче е далеч по-сериозна и тепърва ще се разбере колко тежки ще бъдат нейните последствия.

И ловец е, и рибар е

Освен запален рибар, за Доналд Тръмп-младши е известно, че е и почитател на лова. Според негови познати той наследил тази страст от дядо си по майчина линия - Милош Зелничек, докато му гостувал в Чехия.

Влечението към лова обаче му спечели многобройни критики през 2010 г., когато медии публикуваха снимки на Доналд-младши от сафари в Африка. На една от тях позира с мъртъв леопард от застрашен вид. На друга държи току-що отрязана слонска опашка в краката на убит от него слон. Впоследствие се оказа, че ловът не е бил незаконен, а самият той не смята, че е извършил нещо нередно. „Ловувам и ям дивеча“, казва Доналд Тръмп-младши.

ЗА НЕГО

Синът ми е личност с високи качества

Моят син е личност с високи качества и аз приветствам неговата прозрачност. Той бе открит, прозрачен и невинен. Срещу него се води най-големият лов на вещици в политическата история. Тъжно! Той е велик човек, който обича своята страна!

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Да се изправи пред Сената

Доналд Тръмп-младши трябва да се яви на изслушване в Сената. Трябва да научим повече за цялата тази работа. Очаквам още бомбастични разкрития от „руския скандал“. С моите синове никога не би се случило подобно нещо. Те са в армията и щяха да бъдат изправени пред военен съд.

Джон Маккейн, сенатор-републиканец

Действията му граничат с държавна измяна

Всеки прави проучвания на опонента си по време на американска политическа кампания. Както и всеки получава помощ за кампанията си. Но не и от чуждестранни граждани. Това бе опит с помощта на руснаците, за които се знае, че шпионират на територията на САЩ. Не търсим помощ от шпиони, не сътрудничим с руски шпиони, освен ако не искаме да бъдем обвинени в държавна измяна.

Ричард Пейнтър, адвокат по етичните въпроси при Дж. Буш-младши

Не е нарушил закона

Поне трима адвокати от „Харвард“ и „Йейл“ обявиха, че Доналд Тръмп-младши е извършил държавна измяна, въпреки че той не е нарушил никакъв закон. Изглежда те са проспали лекциите си по конституционно право. Среща с руски адвокат не е измяна. САЩ не са във война с Русия. А дори да е получил информация от Кремъл или по друг начин да е взаимодействал с чужди официални лица, това не означава война със САЩ или помощ за врага.

Грег Джарет, журналист от тв „Фокс нюз“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети