Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

"Кротни се, Грета!" - това написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в туитър по адрес на шведската тийнейджърка и екоактивистка, след като стана ясно, че тя е обявена за "Човек на годината 2019" в класацията на сп. "Тайм".

73-годишният Тръмп заяви, че 16-годишното момиче, което е диагностицирано със синдрома на Аспергер, има „проблем с управлението на гнева“ и трябва да „кротне“.

"Това е много смешно. Грета трябва да работи върху това как да управлява гнева си. След това да отиде да гледа хубав стар филм с приятел. Кротни се, Грета, кротни се!", пише американският държавен глава.

Съпругата на Тръмп - Мелания, както и най-големият му син - Доналд Тръмп-Младши, наскоро реагираха с възмущение, когато свидетел, призован от демократите да даде показания в изслушванията по импийчмънта на президента, спомена името на 13-годишния син на Тръмп - Барън, коментирайки, че президентите не са крале. Оттогава Мелания Тръмп поде инициатива срещу онлайн тормоза, наречена „Бъди най-добрия“.

Самата Грета Тунберг, след коментара на президента Тръмп, промени описанието си в туитър., който вече гласи: „Тийнейджър, работещ по проблема с управлението на гнева си. В момента смразява и гледа един добър старомоден филм с приятел."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка