Доналд Тръмп нареди разследване за изборни измами на президентския вот

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще нареди разследване за измами по време на изборите в САЩ през ноември, предаде Асошиейтед прес.

Той писа в Туитър тази сутрин, че разследването ще засегне регистрираните избиратели в повече от един щат, "тези, които са нелегални и дори тези, които са регистрирани в списъците, а са мъртви (и много от тях отдавна)".

Тръмп добави, че "в зависимост от резултатите от разследването, ние ще затегнем процедурите за гласуване".

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/824227824903090176

 

Вчера той заяви пред конгресни лидери, че може би до 5 млн. души са гласували нелегално на изборите през ноември, но Белият дом не подкрепи с никакво доказателство неговото твърдение. Малко след това говорителят на Белия дом Шон Спайсър потвърди мнението на президента на редовния всекидневен брифинг. Той уточни, че "според проучвания и доказателства, предоставени на вниманието на Тръмп, 14% от гласувалите на изборите не са американски граждани".

В изборите на 8 ноември м.г. кандидатът на републиканците изгуби народния вот, в който съперницата му Хилари Клинтън получи 2,9 милиона гласа повече от него, но той спечели изборите благодарение на разпределението на представителите на щатите в изборната колегия.

Тръмп получи подкрепата на 304 членове на изборната колегия, а Клинтън - на 227. / БТВ

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка