Доналд Тръмп обвини медиите за спада на подкрепата за него

В САЩ кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп обвини медиите за спада на подкепата за него. В същото време шефът на кампанията на Тръмп отрече твърденията за хаос в лагера на кандидата.

В неделя Тръмп написа в Туитър: "Ако отвратителните и продажни медии отразяваха кампанията ми почтено и не изопачаваха думите ми, щях да водя пред Хилъри с 20 процента.“ Коментарът се появи в период на критики, след като той каза, че поддръжниците на повече права при носенето на оръжие биха могли "да направят нещо", ако Клинтън стане президент и назначи либерални върховни съдии. Доналд Тръмп беше разкритикуван и за твърдението си, че президентът Барак Обама е "основал Ислямска държава", което по-късно той определи като "саркастично".

Посланието в Туитър на кандидата на републиканците за президент отново загатва за тенденция към загуба на президентските избори. Гафовете по време на кампанията му накараха някои републиканци да се обявят в подрепа на Клинтън, докато според медийни информации партийни лидери в отделни щати обмислят да вложат повече средства в местните избори за конгрес, вместо да застанат твърдо зад Доналд Тръмп.

Проблемите на Републиканската партия и нуждата за кризисен пиар ги лишиха от възможността да се възползват напълно от потенциална слабост на опонента им – нова серия от публикувани имейли на Хилъри Клинтън от времето й като държавен секретар, които повдигат въпроси за влиянието на Фондацията "Клинтън" върху Държавният департамент.

Днес се очаква Доналд Тръмп да представи плана си за борба за това, което той нарича "радикален ислямски тероризъм", предаде БНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка