Доналд Тръмп определи бившия директор на ФБР като „лъжлива лоена топка“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изригна за пореден ден и в петък, този път срещу бившия директор на ФБР Джеймс Коми, когото нарече „лъжлива лоена топка“ и заяви, че е било „огромна чест“ да го уволни, съобщи The Voice of America.

Обидите на Тръмп дойдоха заради започващата кампания на Коми за популяризация на книгата му „Висша степен на лоялност: Истина, Лъжи и Лидерство“, която трябва да бъде пусната в продажба следващата седмица, коментира VOA, като обяснява, че в мемоарите си Коми разказва за трудните си отношения с Тръмп, който го уволни и който бе обвинен от бившия директор на ФБР, че нарушава независимостта на Федералното бюро за разследване.

Доналд Тръмп не пропусна да коментира въпроса в Туитър: „Джеймс Коми е доказан ЛЪЖЕЦ и през него изтича информация. Абсолютно всички във Вашингтон бяха на мнение, че той трябва да бъде уволнен за ужасната работа, която свърши, докато не беше, в крайна сметка, уволнен. От него изтичаше КЛАСИФИЦИРАНА информация, за което той трябва да бъде съден. Той излъга под клетва пред Конгреса. Той е слабак и лъжлива лоена топка, която беше, както се доказа във времето, ужасен директор на ФБР. Начинът, по който водеше разследването около Измамната Хилари Клинтън и обстоятелствата около него, трябва да бъде записан като един от най-лошите и некадърни в историята. Беше голяма чест за мен да уволня Джеймс Коми!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка