Доналд Тръмп отказа да се срещне с Джереми Корбин

Снимка: Архив

Доналд Тръмп заяви, че е отказал искане за среща от лидера на лейбъристите, Джереми Корбин, по време на неговото държавно посещение във Великобритания, пише британският вестник The Independent.

Американският президент нарече Корбин "донякъде отрицателна сила", като разкри, че е решил да не се среща с лидера на лейбъристка партия по време на тридневното посещение в Лондон.

От Лейбъристката партия потвърдиха, че има инициатива от тяхна страна за контакт с президента, докато Корбин се обърна към хиляди протестиращи срещу Тръмп в Лондон.

На пресконференция заедно с Тереза Мей, Тръмп каза: "Не познавам Джеръми Корбин. Никога не съм го срещал, никога не съм говорил с него.

„Искаше да се срещнем днес или утре и реших, че няма да го направя“, заяви президентът на САЩ.

"Наистина не обичам критиците, колкото ми харесва и уважавам хората, които работят. Така че реших да не се срещам."

Тръмп отхвърли протестите в британската столица като "фалшиви новини" и настоя, че за него в Лондон има "любов".

Говорител на Лейбъристаката партия: „Джереми Корбин предложи среща с Доналд Тръмп по време на посещението на президента.

"Джереми е готов да разговаря с президента по редица въпроси, включително извънредните ситуации във връзка с климата, заплахите за мира и бежанската криза."

По-рано Корбин осъди решението за постилане на червения килим за президента, като заяви, че ще бойкотира държавния банкет в чест на Тръмп.

Той каза, че поддържането на важните отношения с Америка "не изисква помпозността и церемонията на държавно посещение" и заяви, че правителството се е опитало да "се подчини на американската администрация".

Джереми Корбин каза пред протестиращите в Лондон: "Аз не отказвам, абсолютно не отказвам да се срещна с никого. Искам да имам възможност този диалог да доведе до по-добър и по-мирен свят, в който всички ние искаме да живеем. Но аз съм много разочарован, особено днес, на прекрасния фестивал на Еид (Рамазан Байрам), че нашият кмет на Лондон Садик Хан е нападнат от президента на САЩ."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа