Доналд Тръмп оцени работата си с "шест плюс"

Американският президент Доналд Тръмп постави оценка "шест плюс" за своята дейност като държавен глава за почти двете години, откакто е на власт.

В интервю за телевизия "Фокс нюз" Тръмп заяви, че "върши отлична работа" като президент, и даде за пример силния ръст на американската икономика и напредъка в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров.

Американският президент изрази съжаление по повод решението си да не посети Арлингтънското национално гробище във Вашингтон в Деня на ветераните.

"Бях извънредно зает заради телефонни разговори", обясни Тръмп, който беше разкритикуван, че е нарушил традицията и не е поднесъл венец на Гроба на незнайния воин, както са правили неговите предшественици на този ден.

Американският президент обяви, че ще има нови промени в неговия екип, като същевременно увери, че Белият дом работи като "добре смазана машина".

"Имам предвид три, четири или пет поста. Но може би накрая ще са само два поста", каза Тръмп по повод възможния брой промени в администрацията си.

В интервюто стана дума и за обсъжданите от известно време евентуални смени на началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели и министъра по вътрешната сигурност Кирстен Нилсен .

По отношение на Кели Тръмп каза: "някои неща, които той прави, ми харесват, но има неща, които не им харесват", след което допълни: "В даден момент той ще поиска да се заеме с друго нещо".

Относно Нилсен Тръмп намекна, че тя наистина може би прекарва последните си дни в неговата администрация. Той каза, че много я уважава, но същевременно я упрекна, че й липсва твърдост по имиграционния въпрос с думите "Бих искал тя да е много по-твърда за границата (с Мексико)".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка