Доналд Тръмп подписа указ за затягане на санкционния режим срещу Русия

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителен указ, целящ да затегне прилагането на санкционния режим на Вашингтон по отношение на Русия, като текстът на този документ бе разпространен от пресслужбата на Белия Дом, предаде ТАСС.

Както следва от указа, не става дума за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки срещу Русия, отбелязва руската агенция.

„Подписаният от мен изпълнителен указ ще затегне прилагането на тези санкции посредством предоставянето на допълнителни пълномощия ... на министъра на финансите (на САЩ Стивън Мнучин), за да може той да предприема определени действия по отношение на тези санкции, както и чрез предаваме на министерствата и ведомствата (на федералното правителство) разпореждания да предприемат всички нужни мерки в пределите на техните пълномощия, за да осигурят пълното прилагане на тези санкции“, се казва в текста на посланието от името на Тръмп.

То е изпратено на председателя на Палатата на представителите в Конгреса Пол Райън и председателя на Сената, който по конституция е вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия