Доналд Тръмп след среща със Си Дзинпин: Има решение на проблема със Северна Корея

Има решение на проблема със Северна Корея, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след среща с китайския си колега Си Дзинпин, предаде Ройтерс.

"Срещата тази сутрин беше чудесна, обсъдихме Северна Корея и наистина вярвам, че има решение по този въпрос", каза Тръмп. Той не уточни дали ще окаже натиск над Си да наложи нови ограничения върху търговията между Пекин и Пхенян.

Същевременно Тръмп изрази съжаление, че предишните администрации на САЩ са допуснали американската търговия с Китай да излезе от релси и подчерта, че под неговото ръководство Белият дом ще работи за това търговията да стане честна и за двете страни.

Северна Корея и търговията са били в центъра на дискусиите между двамата лидери. Миналата седмица Тръмп за пореден път разкритикува огромния търговски излишък на Китай в търговията със САЩ, като го определи като „унизителен“ за американския народ, и обвини Пекин в нечестни търговски практики.

От своя страна Пекин настоява за премахване на наложените от САЩ ограничения върху китайските инвестиции в Щатите и върху износа на високи технологии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят