Доналд Тръмп: Ще действаме 10 пъти по-твърдо срещу ислямистите

Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че американските военни са увеличили натиска си срещу „Ислямска държава“ през последните два дни, предаде Си Ен Ен.

Съобщението е направено след като стана ясно, че нападателят, който уби осем души в Манхатън , е член на терористичната организация.

Държавният глава обаче не даде допълнителна информация относно това в какво се изразява натискът. Тръмп каза само, че „военните удариха „Ислямска държава“ много по-силно през последните два дни."

Пред репортери на пресконференция в Белия дом президентът заяви още, че САЩ ще действат „10 пъти по-твърдо“ срещу ислямистите в Близкия изток.

Междувременно стана ясно, че Тръмп ще удължи с един ден престоя си в Азия. В допълнителния последен ден, държавният глава ще присъства на международна среща отнасяща се до развитието на района на Източна Азия, която ще се проведе във Филипините на 14 ноември.

Тръмп е заявил това малко преди да се качи на самолета си в петък, като информацията по-късно е потвърдена от говорителя на Белия дом Сара Сандърс.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка