Дончо Барбалов, зам.-кмет на София: Започваме сериозните ремонти по уличната мрежа в града

Дончо Барбалов

От днес на практика можем да обявим, че започваме сериозните ремонти по уличната мрежа в града. Това каза пред журналисти заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Барбалов провери ремонтните дейности на ул. „Русалка“ в отсечката между „Черковна“ и „Васил Друмев“. Той уточни, че 49 фирми работят на 49 места в целия град. "Преди това проведохме срещи с районните администрациите, за да уточним програмите и възлаганията за всеки район. В понеделник имаше среща при кмета Йорданка Фандъкова, на която беше припомнено, че те трябва да работят качествено в срок и да подхождат отговорно към поставените от Общината задачи", посочи зам.-кметът.

"Надявам се ремонтът на тази улица да приключи максимално бързо. Той е оценен на около 6 хил. лева. След това предстоят още много други улици. Миналата година бяха ремонтирани над 1200 улици с 38 млн. лева. Тази година се надявам да бъдат ремонтирани не по-малко. Отделно имаме 63 млн. лева капиталова програма", отбеляза още той.

По думите му този месец ще започне ремонт по ул. "Каменоделска". "Там предстои подмяна на трамвайното трасе и трамваят ще бъде спрян до средата на август. Ще има автобус, който ще поеме движението. След 15 юни за 1 месец ще бъде затворена за автомобили ул. "Черковна", защото "Топлофикация" ще ремонтира свой коректор напречно на улицата", уточни Барбалов.

Той уточни, че предстои ремонт и на бул. „Президент Линкълн“ в кв. "Овча купел". По думите му Столична община ще следи стриктно за изпълнението и качеството на ремонтните дейности и ще налага глоби на фирмите при нужда. Барбалов отбеляза, че за изминалата година наложените санкции за около 1 млн. лева.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България