Дон Кихот „отиде” при ГЕРБ в Монтана

Временният губернатор Иван Сергисов/вдясно/ предаде пластиката на Дон Кихот на новия областен управител на Монтана Росен Белчев

Пластика на Дон Кихот получи в първия си работен ден новият областен управител на Монтана Росен Белчев. Статуетката на Рицаря на печалния образ е символ на властта в региона и вече 12 години се предава между новоназначените губернатори.

39-годишният Росен Белчев бе назначен на поста от новото правителство на 10 май. Той е икономист по образование и има 15 годишен стаж като представител на застрахователно дружество в региона. Три мандата е бил общински съветник в Монтана от партия ГЕРБ. Женен е и има две дъщери.

„Надявам се, че няма да ми се наложи да се боря с вятърни мелници. Вярвам, че заедно с депутатите от региона ще успеем да привлечем инвестиции както от държавата и еврофондовете, така и от честния сектор и ще придвижим напред областта ни!”, заяви Белчев след като получи статуетката на Дон Кихот от временния губернатор Иван Сергисов.

Пластиката на Дон Кихот с Росинант преминава от партия в партия след 2005 г.”За да се занимаваш с политика и обществена дейност у нас се изисква и доза лудост!”, заяви тогава бившият губернатор от НДСВ Тодор Върбанов. Досега статуетката на Вечния идалго е била по три пъти в представители на ГЕРБ и БСП и два пъти в НДСВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони